producenten

Coconelli & Co is een samenwerkingsproject van Muziektheater Rood Mos Arnhem en Bureau Wijland Nijmegen, partners in het produceren van werelds muziektheater uitgevoerd door een wereldse cast voor een werelds publiek.

Bureau Wijland onder directie van Qader Shafiq is een organisatie die zich inzet voor een pluriforme en duurzame samenleving. Activiteiten van Bureau Wijland zijn o.a Festival Divers, Academie voor Kleurrijk Leiderschap en Shelter City.

Muziektheater Rood Mos onder leiding van Albert Hoex maakt muziektheater op basis van wereldse verhalen, uitgevoerd door een wereldse cast voor een werelds publiek. Muziektheater Rood Mos is opgericht september 2019, maakte een serie van zeven kleine voorstellingen in de Parkstraatkerk Arnhem, elf filmpjes vol verhalen en muziek uit alle hoeken en gaten van de wereld én de voorstelling Laatste nacht, eerste verhalen, première november 2021.

Shafiq en Hoex kennen elkaar uit de tijd dat Hoex met zijn toenmalige gezelschap De Plaats in Arnhem en Nijmegen de Prateur voorstellingen maakte: 2010 t/m 2014. Hoex zocht naar  amateurkunsten van overal uit de wereld, Shafiq zette hem met succes op het spoor. In 2021 werkten ze samen aan de voorstelling Brood en Dood, over maatschappelijke vraagstukken rondom migratie. Vanaf dat moment besloten zij de handen inéén te slaan met als ideaal: wereldse verhalen uitgevoerd door een wereldse cast voor een werelds publiek. De tijd vraagt erom.

www.bureauwijland.nl

www.muziektheaterroodmos.nl