partners

Beste partner!

Bij deze informeren wij, Qader Shafiq namens bureau Wijland Nijmegen en Albert Hoex namens muziektheater Rood Mos Arnhem, u over ons gezamenlijke nieuwe project: Coconelli & Co, muziektheater van wereldklasse.

Wij informeren u omdat wij denken dat u en/of u organisatie of netwerk vanuit verwantschap met dit project en haar achterliggende idealen geïnteresseerd kan zijn in een vorm van samenwerking. Die op vele manieren vorm kan krijgen, daarover later meer. Om te beginnen: Coconelli & Co!

Coconelli & Co is het universele verhaal over het wel en wee van de Italiaanse migrant Luigi Coconelli. Het verhaal speelt zich af in de periode 1884-1932, de tijd dat 56 miljoen Europeanen het door werkeloosheid, honger en oorlog geteisterde Europa verlaten om aan de andere kant van de oceaan hun geluk te beproeven. Zes miljoen daarvan belanden in Buenos Aires, het economisch wonder van die tijd. Werk en geluk in overvloed! Coconelli is één van hen.

Coconelli & Co schets een levendig en aangrijpend beeld van drie generaties Coconelli verwikkeld in hun strijd om een nieuw bestaan. Daarbij vertelt de voorstelling ook het verhaal van het ontstaan van een nieuwe cultuur die voortkomt uit de ontmoeting van velen: de tango. De hartenkreet van de eeuwige migrant; hartverscheurend én mooi! Tot zover Coconelli, even terug…

Shafiq en Hoex kennen elkaar uit de tijd dat Hoex met zijn toenmalige gezelschap De Plaats in Arnhem en Nijmegen de Prateur voorstellingen maakte: 2010 t/m 2014. Hoex zocht naar  amateurkunsten van overal uit de wereld, Shafiq zette hem met succes op het spoor. In 2021 werkten ze samen aan de voorstelling Brood en Dood, over maatschappelijke vraagstukken rondom migratie. Vanaf dat moment besloten zij de handen inéén te slaan met als ideaal: wereldse verhalen uitgevoerd door een wereldse cast voor een werelds publiek. De tijd vraagt erom.

Coconelli &Co speelt in een prachtige historische spiegeltent uit de jaren twintig van de vorige eeuw: La Gaieté: 21 t/m 26 juni op het terrein Vasim/Nyma, Nijmegen en 30 augustus t/m 9 september in Park Presikhaaf, Arnhem. De voorstelling wordt uitgevoerd door acteurs, zangers en musici uit alle delen van de wereld, ondersteund door een regionaal wereldorkest olv Johnny Rahaket.

En nu? Zijn wij op zoek naar partners; mensen en/of organisaties die zich verwant voelen met ons ideaal en die ons kunnen leiden naar het publiek waar we naar zoeken: betrokken en werelds. En we hebben wat te bieden! Een prachtige voorstelling plus een fantastische spiegeltent die we openstellen voor onze partners om eigen activiteiten te kunnen organiseren en programmeren.

Interesse hoe samenwerking eruit kan komen te zien? Neem contact op met Helga Verheugd!  helga.verheugd@gmail.com of 0648246621. Of zij neemt contact op met u. Wie het eerst komt…

Namens Coconelli & Co, Qader Shafiq en Albert Hoex

Beeldmerk: Oussama Diab